İlham Almak ve İlham Vermek Üzerine Kısa Bir Yazı



Merhaba, 
Uzun zamandır bloga yazı yazmıyorum. Halbuki yazı yazmak bana inanılmaz bir güç ve mutluluk verir. Gelin görün, mesleğim de metin yazarlığı. Yani, benim için hobi olarak başlayan bir yolculuk, artık mesleğim ve her gün aşina olduğun bir şey haline geldi. Bugün yazlıkta bir an oturdum ve düşündüm, bana ne ilham verir? Çevreme baktım, muazzam bir sakinlik, doğanın harika sesleri ve kuşların cıvıltıları… Sonra düşündüm ilham vermek ve bir şeylerden ilham almak üzerine. Herkesin bu hayatta ilham bulduğu ve ilham olarak beslendiği şeyler farklı. Mesela ben, doğanın dinginliğinde, sakinliğinde, denizin dalga sesinde muhteşem bir ilham bulurum. Motive olmak için de çoğu zaman bu unsurlara sığınırım.

Bir an aklıma uzun zamandır video çekmediğim ve bir şeyler üzerine konuşmadığım geldi. Bugüne dek birçok videomdan sonra ilham kaynağı olduğumu ve insanlara ilham verdiğim söylendi. Elbette ki, bu çok büyük bir mutluluk! İlham kaynağı olmak ne güzel bir duygu! Peki, bu hayatta ilham vermek için ne yapmalı? Doğru bir hayat, kendini olduğun gibi yansıtmak, kurgulanmış sözler? Açıkçası bu saydığım maddelerin hiçbiri pek işe yaramaz. Ben sadece, gerçek hayatta nasıl düşünüyorsam, ne yapıyorsam, ne hissediyorsam bunu aktarıyorum.

Bir de hayatımızda sıklıkla ilham aldığımız insanları düşünelim. Ne yapıyorlar da böylesi bir ilham kaynağı haline dönüşüyorlar? Bu bana göre oldukça sübjektif bir konu. Yani, bana ilham kaynağı olan biri pek tabii size oldukça sıradan ya da itici gelebilir. Bence, bizlere ilham kaynağı olmayı başaran insanlar, bizim hayatımıza, yaşam tarzıma yakın olan insanlar. Bir düşünün, sizi yansıtmayan, hayata sizin gibi bakmayan birini nasıl ilham kaynağı olarak görebilirsiniz ki?

Peki, bizlere ilham kaynağı olan insanlar bir yana dursun, bizlerin kime ilham olabileceğini tahmin edebiliyor musunuz? Her birimiz bu dünya üzerinde biriciğiz ve yeganeyiz. Evet, buna inanın. Mesela benden bir tane, senden bir tane daha yok bu dünyada. Birilerine ilham olmak, birilerinin ilham kaynağı olmak hayal değil. Sen de insanlara muhteşem bir ilham verebilirsin. Tıpkı doğa gibi, tıpkı deniz gibi… İnsanlara ilham verici konuşmalar yapmak için önce sen kendini en iyi şekilde tanımalısın. Kendinin güçlü, zayıf yönlerini bilmeli, fırsatlarının ve tehtidlerinin yeterince farkında olmalısın. Böylece kendini parlatabilir, böylece kimileri için bir ilham kaynağı olmayı başarabilirsin. Vazgeçmek yok.

Bugün, doğanın sakinliğinin ilhamıyla dökülenler bu kadardı… Bir sonraki yazıda görüşmek üzere, sevgiyle kalın!

Selin Türkol

2 yorum:

  1. Ne güzel yazmışsın Selincim. Pinterestten gördüm bloğunu ve açıkcası okuduğum ilk yazınla mest oldum. İlham almakta, ilham olmakta gerçekten çok güzel şeyler. Dediğin gibi hepimiz bir taneyiz bu dünyada ve birilerine ilham olmak istiyorsak önce bu gerçeği kabul etmeliyiz bizden bir tane daha yok! Bu yazıdan sonra kendime bunu sürekli hatırlatacağım. Seni ve bloğunu çok sevdim sevgiyle kalmanı diliyorum ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merveciğim selam, nazik ve duyarlı yorumun için çok teşekkür ederim! Ne güzel böyle size, duygularınıza dokunabilmek. Çok çok sevgiler. :)

      Sil

Instagram