Kanayan Yaramız: Ofsayt!

Bu akşam çok büyük bir derde derman olmak için bu yazımı yazmak istedim. Kızlar! Nedir bu ofsayt? Yıllarca bizleri hor gördüler, anlamayacağımız tabirler ile bize ofsaytı anlatmaya çalıştılar. Biz de ‘’HI hı evet, anladım tabii. Salak mıyım ben yeaa!’’ diyip numara yapmadık mı? Maçlarda her fırsatta ‘’Aha bak ofsayt!’’ diyip yanılmadık mı? Şimdi bu soruna bir son vermenin zamanı geldi.

Erkeklerin anlatmaktan bıktığı, hatta bıkıp bazen anlatmaktan kaçtığı ofsayt nedir? Belki de buradaki asıl problem konuyu erkeklerden dinlemektir. Şimdi ben de sizlere bu konuyu kendi dilimizle anlatmak istiyorum sevgili kızlar. Futbolu güzelleştiren olgu ‘’gol’’dür. Peki erkekler maçlarda neden hunharca ‘’goooooaaaaalll beeee ‘’ diye haykırır?  İşte sizler için cevabı:

Tanım olarak: Rakip takımın futbolcusu, rakip sahada iken, kendi takım arkadaşı ona pas attığı anda karşı takımın en gerideki defans oyuncusundan daha ilerdi ise ofsayta düşer.

Bu tanımı bu şekliyle hiçbir erkekten duyamazsınız. Size kendi tecrübelerimden bir örnek vermek istiyorum.

-Bak şimdi sen buradasın, rakip burada.

-Eee?

-Pas geldi sana, e oldu ofsayt!

Şimdi yazımın siz kadınları ilgilendiren tarafına geçeyim.

1-Alışveriştesiniz. (Maç olarak düşünün çünkü; her alışveriş kadınlar arasında bir mücadeledir.)
2-Yanınınızda bir arkadaşınız var. (Takım arkadaşınız olarak kabul edin. )
3-İndirim reyonuna doğru ilerliyorsunuz. (Rakip takımın kalesine doğru etkili bir atak içindesiniz.)
4-Sizin alacağınız ürüne gözünü dikmiş bir başka kadını gördünüz. (Rakip takımın futbolcusu sizden önce ona sahip olmak istiyor, bu şekilde düşünebilirsiniz.)
5-Arkadaşınız size beğendiniz tshirtün uygun bedenini göstermek için arkanızdan reyonu gösteriyor. (Takım arkadaşınız topu size paslıyor.)

Bunlar olduğu esnada siz reyona, beğendiniz tshirte gözüne dikmiş kadına göre indirim reyonuna daha yakın kısımdaysanız,

''Pardon canım bu tshirtü ilk ben görmüştüm!!'' durumuna yani ofsayt’a düşmüş oluyorsunuz.

 Tabi burada kazanan yine siz oluyorsunuz ama kazanan her zaman biz kadınlar değil midir zaten? :)

Bir de yukarıdaki numaraları tablolaşmış haliyle görelim:


Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sevgiyle kalın :)


Selin Türkol

2 yorum:

Instagram