Yeni sezonun gözdesi: Bordo Ruj!

Herkese merhaba, bu yazımda sezonun en gözde rengi olan bordo ruj nasıl kullanılır ve tercihen hangi kıyafetlerle kombinlenmelidir bunları ele alacağım.
Yeni sezonda ruj olarak her bayan gibi benim de en çok tercih ettiğim renklerden biridir bordo. Rujda bordo öyle bir renktir ki, çok dikkatli kullanılırsa sizleri çok şık gösterebilir. Şimdi gelelim bordo ruju sürmenin ve kullanmanın inceliklerine:

İlk adım: Bordo ruju nasıl sürmeliyiz?
Önce dudaklarınıza nemlendirici bir dudak balsamı sürerek ilk adımı uygulayın. Bunun nedeni dudaklarınız nemliyken renklendirmenin daha kolay olmasıdır. Bordo rujunuzun daha kalıcı olmasını sağlamak için kullanacağınız ruj tonuna yakın bir dudak kalemi seçerek ve kalemi dudak çevreniz dahil, dudak içinize de sürerek bordoyu daha kalıcı hale getirebilirsiniz. Hem rujunuzu taşırmadan sürme becerisini de kazanmış olacaksınız. Ruju sürdükten sonra son dokunuş olarak pudranız ya da kapatıcınızla dudak kenarlarınızı kontürlemeniz hem rujun renginden dolayı dudak kenarlarında oluşan kötü görüntüyü yok etmenizi hem de rujunuzu sabitlemenize yardımcı olacaktır.

İkinci adım: Ten renginiz nedir ve göz makyajınız nasıl olmalıdır?
Bordo ruj ile göz makyajı mutlaka sade olmalıdır. Sadelik için gözlerinize sadece bir eyeliner ya da sadece nude renklerinde bir far yeterli olacaktır. Bordo ruj dominant olduğundan gözler daha sade ve zarif bırakılırsa masumiyetin cazipliği de bir o kadar artacaktır. Ten rengi için de ağır ve yoğun olmayan fondöten ve kapatıcılar kullanılırsa daha naif bir görüntü sağlanabilir.

Üçüncü adım: Bordo ruj hangi elbise ile kombinlenmelidir?
Bordo rujlar süren bir bayanın doğru kıyafetle boy göstermesi onu son derece şık ve cazibeli gösterebilir. Bordo ruj hakim ve iddialı bir renk olduğundan, gündüz yapacağınız bir kombinde bordo ruj sürüleceği zaman sade ve sakin kıyafetler tercih edilmelidir. Gece kıyafeti kombinlerinde ise seçeceğiniz elbisenizin ve bordo rujunuzun renk uyumuna çok dikkat etmeli, abartıya kaçmadan dikkati iddialı dudaklarınıza çekmelisiniz! :)




Öneri: Şu ara en gözde bordo ruj olan ve benim de wishlist'ime eklemiş olduğum MAC ''Diva'', bordo ruj arayanlara en güzel tavsiyemdir. :)


Umarım bu yazım bordo ruj kullanımında sizlere yardımcı olmuştur. Sevgiyle kalın, bir sonraki yazımda görüşmek üzere. Follow the white rabbit :) 




Selin Türkol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Instagram