Modada Yalınlık: Minimalizm

Herkese yeniden merhaba :)
Okul dönemini kapatmamızın ardından ben de derin bir nefes aldım ve tatilde sizlere daha çok yazı paylaşacağım!:) 
Bugünkü yazımda minimalist modayı ele alacağım. Benim de severek kullandığım ve genellikle kombinlerimde tercih ettiğim minimalizmi, bir de sizlerle inceleyelim.

Minimalizm terimi 1960’larda son derece basitleşmiş ve yalınlaşmış sanatsal biçimlerini tanımlamak amacıyla kullanılmıştır. Soyut dışavurumculuğun biçime ve duyguya verdiği aşırı öneme karşı bir tepki olarak, nesnenin nesne olma özelliğine dikkat çekmek ve tarihsel, sembolik anlamlarını minimuma indirmek amacıyla hareket etmiştir. 60’lardan 70’lerin ortalarına kadar oldukça etkili olan, günümüzde de sanat, moda ve tasarım anlayışını etkilemeye devam eden minimalizm,  20.yy başlarının soyut sanatından Pürizm, Yapımcılık, De Stijl, Geometrik Soyutlama ve Op Art akımlarından sanatın görsel ve biçimsel niteliklerine öncelik veren kavramları almıştır.

Minimalist tarza nasıl ulaşılır?


  • Amacı basit ve stil sahibi bir silüet yaratmak olan minimalist kombinlerde tercihlerinizi olabildiğince sade yapmalısınız. Karmaşık kombinler ve karmaşık desenlerin minimalizmde yeri yoktur. 

  • Birbiriyle uyumlu, minimalist parçaları kombinlemelisiniz. Zaman zaman farklı alternatifler yaratabileceğiniz minimalist etek, ceket, bluz, ve paltoları yalnızca yine minimalist parçalarla kombinlemelisiniz.



  • Minimalist stiliniz için bir renk paleti belirlemelisiniz. Birbiriyle uyumlu renklerde seçeceğiniz kıyafetler kombin çeşitliliğinizi arttırmanıza yardımcı olacaktır.


  • Bir kombin minimalist olduğu için sıkıcı değildir. Kombininizi ilginç biçimlerle ve detaylarla birleştirirseniz farklılık yaratmış olacaksınız. Örneğin: Asimetrik detaylar, minimalist stilde oldukça sık kullanılan bir süslemedir.


  • Minimalist bir stilde kıyafetinizle kullanacağınız aksesuarlar çok önemlidir. Kullandığınız aksesuarlar da minimalist bir stile sahip olmalıdır yoksa aksesuarlarınız kombininizin bütünlüğünü yok edecektir. Simli, boncuklu takılar yerine daha sade, geometrik şekilli ve metal aksesuarları tercih etmelisiniz.


Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sevgiyle kalın. :) Follow the white rabbit!


Selin Türkol

1 yorum:

  1. Minimalizm yalnızca birkaç tane eşyayla yaşayarak hayatınızı sürdürebileceğiniz bir akım değildir. Evinizdeki fazla eşyalardan kurtulmakla beraber, gardırobunuzda fazlalık etkisi yaratan kıyafet, çanta, ayakkabı ve aksesuarlardan da ayrılmanız gerekir. Hem eşyalarınızı hem de kıyafetlerinizi dilerseniz geri dönüşüme kazandırabilir dilerseniz ikinci el satış sitelerinde satabilirsiniz. Örneğin; gardırobunuzu www.tarz2.com ‘da ücretsiz olarak ferahlatabilirsiniz.

    Sade yaşam ile ilgili hazırladığımız blog yazımızı linke tıklayıp okuyabilirsiniz; https://www.tarz2.com/az-coktur-sadelik-mutluluktur

    Sürdürülebilir moda, minimalizm, sade yaşam ve bütçe dostu alışveriş konularındaki paylaşımlarımız için bizi takip edebilirsiniz. 💙

    facebook.com/tarz2com
    twitter.com/tarz2com
    instagram.com/tarz2com

    YanıtlaSil

Instagram