Yurt dışı Alışverişi: USA!

Herkese uzun bir aradan sonra tekrar merhaba!
Epeydir buraları boş bıraktığımın farkındayım. Finalleriydi, staj koşuşturmasıydı, tatil planlarıydı derken bir türlü buralara yazma fırsatı bulamadım. Biiiir sürü konu birikti sizlerle paylaşacak. Buraları yeniden doldurmak için sabırsızlanıyorum!

Beni sosyal mecralardan takip edenler görmüştür. Temmuz ayı boyunca yurt dışında, Chicago ve Michigandaydım. Bol bol gezdim, ilk yurt dışı seyahatimin tadını çıkardım. Bunun yanında tabi ki alışverişi de ihmal etmedim :)

Amerika'da alışveriş denilince akla ilk gelecek şeyler bildiğiniz üzere kozmetik ve teknolojidir. Teknolojinin ucundan kıyısından nasibimi aldıysam da kozmetik ve kıyafet alışverişinin altını üstüne getirmiş bulunuyorum. :)

Alışverişe ilk olarak Türkiye'de bulunmayan markalardan başladım elbette. Forever 21, Urban Outfitters, American Apparel gibi mağazalar Amerika yolcuları için ilk tavsiyelerimdir! Ancak şöyle bir tavsiyem de olacak, yurt dışına çıkıp da alışverişte doları veya euroyu türk lirası ile kıyaslamak büyük bir hata olacaktır! Alışverişinizi yaparken bu hususu atlarsanız, hiç keyif alamayacaksınız :)

Amerika'nın Victoria's Secret'ı, H&M'i ve ZARA'sı da daha güzelmiş meğer, hele o harika sale ve clearanceları yok mu tadından yenmiyor doğrusu! Türkiye'de bulamadığım bir çok ürünü oralarda buldum, bulduğum gibi de atladım tabi ki! :) Özellikle 4 Temmuz indirimleri beni benden aldı! Bath and Body Works'ten $25'a olan seti $4'a alabiliyordunuz.

Chicago Michigan Ave'de bulunan Apple Inc. mağazası inanılmaz güzellikteydi. Çalışanları o kadar ilgili ve profesyoneller ki sizleri kapıda karşılıyorlar. Türkiye'de henüz satışa sunulan Apple Watch'ları da orada deneyimleme şansım oldu. Size şöyle tarif edeyim artık tüm dünyayı kol saatimize sığdırabileceğiz gibi gözüküyor :)

Kozmetiğe gelecek olursak, yine Türkiye'de satışı olmayan ve yabancı bloggerlardan çokça övgü alan Maybelline Fit Me serisini es geçemedim hemen kaptım bir concealer :) Yine dikkatimi çeken şudur ki; ülkemizde 25-30 lira arası bir fiyata satılan organik lip balm markası EOS'lar yurt dışında her markette bulunup $4'a satılıyordu. Mac Cosmetic ürünleri ise Türkiye fiyatına göre neredeyse yarı yarıya daha ucuzdu şiddetle tavsiye edilir! Son olarak Amerika yolcularına şunu belirtmeliyim ki, her eyalete göre bir tax sistemi uygulanıyor. Yani mağazalarda gördüğünüz ürünlerin üzerine kasada satın alırken eyalete göre belirli bir miktarda tax ekleniyor. Ben uyarayım da sonra demeyin ''aman efendim ben bunu vitrinde $20'a gördüm satın alırken nasıl $27-$28 oldu diye'', oluyor doğrusu her ülkenin sistemi farklı bize ne kadar garip gelse de :)

Yazımı bir kaç seyahat fotoğrafımla taçlandırıp sonlandıracağım efendim, buyurunuz.





Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sevgiyle kalın. Follow the white rabbit!

Selin Türkol

2 yorum:

Instagram