Sonbahara Merhaba: Kahve Tonları ile Makyaj Önerisi

Herkese merhaba! Eylül ayının da sonuna yaklaştığımıza göre hafif ürpertili esintiler ve yağmurlarla birlikte kendini müjdeleyen sonbaharı selamlama zamanı da gelmiş demektir. Gardırobumuzu, kombinlerimizi ve makyaj tercihlerimizi de uyarlama zamanımız geldi elbette. Bu yazımda sizlere sonbaharda sıkça tercih edilecek olan kahve tonları ile makyaj önerilerimi paylaşacağım. Haydi başlayalım :)

Bu sezon için benim gözlere en çok yakışacağını düşündüğüm far önerisi olarak elbette ki birçoğunuzun da bayılarak kullandığını bildiğim Urban Decay Naked 3 far paleti ve Too Faced Chocolate bar Far paleti.

Urban Decay Naked 3
Too Faced Chocolate Bar


Bu paletlerdeki her bir renge ben ayrı ayrı övgü yağdırabilirim. Ama derseniz ki bir far paleti için bunlar biraz pahalı, bana daha ucuz yollu bir alternatifini öner. O zaman size Revolution markasının Iconic 3 far paletini de şiddetle tavsiye edebilirim. Bir başka kahve tonları far paleti önerisi de benim geçen günlerde Flormar indiriminden keşfettiğim 04-Golden Caramel isimli far paletidir. Görseldeki 2 renki karıştırarak uyguladığınızda harika bir renk geçişi elde edebiliyorsunuz. Farların kalıcılıkları da bence çok iyi diğer toz farlar gibi kolay kolay uçup uçup gitmiyor. 


Gelelim bu farları sonbahar konseptimizde gözlerimize nasıl uygulamalıyız kısmına:
Bu farklı tonlardaki farları göz kapaklarınıza karıştırarak uygulamanızı tavsiye edebilirim. Örneğin: Naked 3 paletindeki Factory, Trick ve Dust renklerini birbirine karıştırarak uygulama yapabilirsiniz. Ya da yok ben kendi kafama göre kendi far paletimden karışık uygulayacağım derseniz de göz kapağınızın tamamına bronz, gözpınarlarına altın sarısı, katlanma çizgisine ise koyu kahve farı sürüp bir karıştırma fırçasıyla karıştırın. Eminim ki ortaya çıkacak görüntüyü siz de çok seveceksiniz. :)



Gelelim göz makyajından sonra dudaklara. Böyle bir göz makyajıyla birlikte dudaklarda en çok kullanılabilecek renkler; hem gözde hem dudakta koyuluğa alışarak bordo, mürdüm, şeftalilik içeren kahve tonları ve tabi ki vazgeçilmez nude rujlar olabilir. Bu tabi ki sizin makyajınızı günün hangi evresinde kullanacağınızla da alakalı. Benim sizlere önerebileceğim favori rujlarım ise; Rimmel London Kate Moss serisinden 104 numara ve 48 numara, Mac Kinda Sexy'e dupe olarak gösterilen ve benim de kalıcığını daha çok sevdiğim Golden Rose Velvet Matte serisinden 27 numara, Wet and Wild Cherry Bomb bu tür göz makyajı için çok uyumlu olabilecek ruj renkleri. 

Umarım sonbaharda severek kullanabileceğinizi düşündüğüm bu makyaj önerisi sizlere yardımcı olmuştur. Sorularınızı ve önerilerinizi aşağıdaki kutucuklara yorum olarak bırakırsanız çok sevinirim. :)

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sevgiyle kalın. Follow the white rabbit! 



Selin Türkol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Instagram