Pazar Bakımı: Evde Kolay Manikür Yapımı

Herkese merhaba, mutlu Pazarlar :)
Bugün bir Pazar klasiği olan evde yaptığım manikür rutinimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Siz de benim gibi kuaförlerin yaptığı manikürü pek hijyenik bulmayanlardansanız veya kuaföre gitmeye üşenip kendi manikürünü yapmayı tercih edenlerdenseniz ya da yakın zamanda bunu yapmayı düşünenlerdenseniz yazımı okumaya devam edin :) Haydi başlayalım!

İlk adım olarak tırnak etlerimi yumuşatması için bir kaba ılık su+anti bakteriyel sıvı sabun ve tırnaklarımı parlatması için 4-5 damla limon suyu ekliyorum.


Daha sonra Oriflame'in cuticle remover gel'ini manikür yapacağım tırnak etlerime uyguluyorum. Ardından Watsons'tan satın aldığım tırnak eti giderici aletle tırnak etlerimi kesiyorum. En sonunda bu aletin arkasındaki beyaz kısımıyla tırnak etlerimi geri iterek temizleme kısmını bitiriyorum.


Ardından annemin kuaföründen satın aldığı ve benim de oldukça memnun kaldığım el peelingini uygulayıp ellerimi ölü derilerden arındırıyorum.

Benim tırnak etlerim inanilmaz derecede kuru. Ellerim ne zaman suya girse bu kuruma daha da artıyor. Bunu gidermek için kuruluğu hissettiğim zaman bu mucizevi yağı etlerime uyguluyorum ve sonrasında nemlenmiş ve yumuşacık oluyorlar. Bu yağ da yaklaşık 4-5 ay önce keşfettiğim Oriflame'in The One Nail Food yağı. Gerçekten özellikle kışın, soğuklarda bu yağ benim kurtarıcım oldu. Böyle bir ürüne ihtiyaç duyanlara şiddetle tavsiye ederim :)


Son aşama olarak ojeden önce tırnaklarımın yumuşamasını ve kırılmasını önlemek için Flormar'ın No More Breaks işimli jelini tırnaklarıma uyguluyorum. Kurumasını bekledikten sonra ise nemlendirmesini çok çok sevdiğim Neutrogena'nın mis kokulu yoğun el kremini uygulayıp bakımımı tamamlıyorum.


Umarım bu yazım sizlere faydalı olmuştur, merak ettiğiniz sorularınızı ve yorumlarınızı aşağıdaki yorum kutusuna bırakırsanız çok sevinirim!

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sevgiyle kalın. Follow the white rabbits! 




Selin Türkol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Instagram