Makyaj Çantamda Ne Var? / What's In My Makeup Bag?: #Ocak2016

Herkese merhabalar!
Bugün sizlere Ocak ayının son haftasına yaklaşırken ay içinde en çok kullandığım ve makyaj çantamdan hiç eksilmeyen ürünlerden bahsetmek istiyorum. Haydi başlayalım!

 

The Balm Sexy Mama Transparan Pudra: Beni tanıyanlar bilir. Aldığım günden beri kendisinden başka transparan pudra kullanmıyorum. Bu zamana kadar bu pudradan 3 kutu bitirdim. Benim cildim karma yapılı olduğundan Sexy Mama bende gözaltımı ve T bölgemi sabitlemek için oldukça yeterli geliyor. Sexy Mama'yı kullandığım zamanlarda makyajımda herhangi bir oynama ya da parlama yaşamıyorum. Eğer sizler de benim gibi karma yapılı bir cilde sahipseniz özellikle Gratis indirimlerinde Sexy Mama'yı kaçırmamalısınız!


The Balm Hot Mama Allık: Elimde çok fazla allık bulunmasından dolayı kendisiyle biraz geç tanışmış olsam da Ocak ayında neredeyse tek kullandığım allık Hot Mama oldu. İçerisinde öyle güzel pırıltılar barındırıyor ki sürdüğüm zaman yanaklarıma bakmadan duramıyorum :) Üstelik rengi her makyajda kullanılabilecek türden. Birçoğunuzun bildiği üzere kendisi zaten Nars Orgazm allığa dupe olarak gösteriliyor bu yüzden de benim gibi bu allığın aşığının çok olduğunu düşünüyorum. Yine Gratis indirimlerinden kaçırılmayacak bir allık!


Catrice Absolute Rose Far Paleti: Bu far paletiyle Aralık sonunda yaptığım Rossmann alışverişinde tanışmıştım. İçerisinde 6 adet açıktan koyu tonlara rose renkler bulunuyor. Ben bu paleti bu kadar sevmemin nedenleri ise: İlk olarak pigmentleri şahane!, 3 mat ve 3 sedefli renk bir arada bulunuyor bu yüzden de o gün hangisini kullanmak isterseniz size 2 tür seçenek sunmuş oluyor. Sedefli olanlar sürerken biraz tozutma yapabiliyor ama bu tarzdaki hangi farlar tozutmuyor ki değil mi? :)  Üstelik hatırladığım kadarıyla bu paletin fiyatı da çok uygundu. Herhangi bir Rossmann mağazasına gidip şiddetle bu ürünü almanızı tavsiye ederim!



Farların swatchları bu şekilde.

Maybelline New York The Falses Black Drama: Ben rimel konusunda pek sadık biri sayılmam. Ancak bu rimel benim hayatımın rimeli oldu diyebilirim. Aldığımdan beri bu kullandığım 3. paketim olacak. Zaten birçoğunuzun da bu rimele bayıldığına eminim o yüzden uzun uzun anlatıp, övme gereği duymuyorum. Ancak hala aranızda denemeyen birileri varsa gidin, satın alın ve bu harika, performansına göre oldukça uygun fiyatlı olan rimele bir şans verin. Kesinlikle pişman olmayacaksınız! :)


Rimmel London Brow This Way Kaş Maskarası: Ürünü ilk çıktığı zamanlarda keşfetmemin benim için tamamen bir şans olduğunu düşünüyorum. Öyle ki bu ürünü şu an stantlarda bulabilene ödül falan veriyorlar :) Şaka bir yana gerçekten bu ürünü kullandığımdan beri kaşlarım için başka bir ürün kullanmaya hiç ihtiyacım olmadı. Arada tabii ki denemek amaçlı kaş kalemleri kaçamağı yapmadım değil, ama bu ürünün bendeki yeri apayrı. Kaşları çok güzel bir şekilde renklendiriyor, boşlukları dolduruyor ve sabitliyor. Bendeki rengi 002 Medium Brown. Bence bu kaş maskarasının tek eksi yanı fırçasının biraz büyük olması ve uygularken kaşlarda pastel boya etkisi yaratmamak için çok dikkatli kullanılması gerektiğidir.


Son olarak bu ay en çok kullandığım, makyaj çantamdan eksik olmayan rujlardan size biraz bahsetmek istiyorum.

Revlon Colorburst Matte Balm 225 Sultry: Bu ruju indirim zamanlarında o kadar çok kovaladım ki, sanırım bu kadar peşinden koştuğum bir ruj daha olmamıştır :) Ancak kesinlikle bu kadar kovaladığıma değdiğini düşünüyorum. Bu rujun o kadar güzel bir rengi var ki, zaten kullanan herkes övgü yağmuruna tutuyor ve en sevdiğim olay ise bu ruju sürdüğümde herkes tarafından duyduğum ''dudadığındaki ruj hangi ruj?'' sorusu oluyor. Bence bu rujun tek eksisi uzun süreli olarak kalıcı olmaması ama zaten bir balm kategorisinde satıldığı için bunun da çok doğal olduğunu düşünüyorum.

Golden Rose Velvet Matte 16 Numara: Bir Watsons indiriminde tesadüfen serinin başka bir numarasını ararken tanıştığım bu harika ruj, hem rengiyle hem kalıcılığıyla hem de mat bir ruj olmasına rağmen sürümünün kolaylığıyla benden tam not aldı ve Ocak ayı boyunca en çok kullandığım ikinci ruj oldu. Golden Rose Velvet Matte serisinin zaten çok başarılı olduğunu ve hem renk skalasıyla hem de kalıcılıklarıyla Mac rujlarla yarıştığını biliyorsunuzdur. Ancak tek bir farkları var o da tabii ki Golden Rose rujlarının fiyat olarak çok çok uygun olması. Bu yüzden bu serinin her rengini ve kesinlikle 16 Numarasını denemenizi tavsiye ederim.

En üstteki Golden Rose 16 Numara,
Altındaki Revlon 225 Sultry.
Rujların swatchları bu şekilde.

Umarım bu yazım sizler için faydalı olmuştur. Sorularınızı ve yorumlarınızı aşağıdaki yorum kutucuğuna bırakırsanız çok sevinirim. Herkese mutlu bir Cumartesi diliyorum!

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sevgiyle kalın. Follow the white rabbit!


Selin Türkol

2 yorum:

Instagram