Ocak Favorilerim #2016

Herkese merhabalar!
Ocak ayının son gününe gelmişken, sizlere bu ay boyunca en çok kullandığım, en sevdiğim ürünlerden bahsedeceğim. Yalnızca favori kozmetik ürünlerimden değil, ay boyunca en sevdiğim parçalardan ve müziklerden de bahsedeceğim. Haydi başlayalım!


İlk olarak söze Ocak ayında en çok kullandığım kozmetik ürünleriyle başlayacağım. 

Catrice All Round Concealer: Bu ay en çok kullandığım kapatıcı Catrice'in All Round Concealer'ı oldu. İçerisinde bulunan 5 adet concealer ile tüm ay boyunca ihtiyacımı karşılamayı başardı. Ürünle ilgili daha önce yazdığım detaylı yazıyı okumak için de buraya tıklayabilirsiniz.


Catrice Absolute Rose Far Paleti: Yine Ocak ayı boyunca sürekli elimin altında olan far paleti ise Catrice'in Absolute Rose paletiydi. İçerisinde bulunan doğal renkler ve yoğun pigmentleri sayesinde elim başka far paletine gitmedi diyebilirim.


Maybelline Master Smokey Göz Kalemi: Geçtiğimiz yıl Aralık ayında keşfettiğim bu kalem, neredeyse tüm ay boyunca kurtarıcım oldu. Özellikle final dönemlerimde, eyeliner sürmeye bile üşendiğim günlerde pratik bir şekilde gözüme uygulayıp, arkasındaki sünger aplikatör ile dağıttım ve makyajımı tamamladım. Benim gibi üşengeç olduğunuz dönemlerde ya da smokey makyajlarda kullanmak için bu tombul kalemi satın alabilirsiniz.


Loreal Paris Lumi Magique Primer: Ay boyunca fondöten sürmeden önce en çok kullandığım primerlardan biri Lumi Magique'di. Özellikle Mac Face&Body fondötenle mükemmel bir uyum oluşturduğunu düşünüyorum çünkü yüze doğal bir canlılık ve parlaklık kazandırıyor. 

Benefit Porefessional: Yine ay boyunca yüzümdeki gözeneklerin çoğaldığını hissettiğimde  en çok elimin gittiği makyaj bazı Porefessional oldu. Ürünle ilgili detaylı yazımı ve övgülerimi paylaştığım yazım için de tam da buraya tıklayabilirsiniz!


Max Factor Flawless Perfection 235 Chestnut Allık: Bu allığa aşık olmamak mümkün değil! O kadar doğal bir tonu var ki neredeyse her makyajla birlikte kullanılabiliyor. İçerisindeki pırıltılar ise sürüldüğünde yanaklarda çok doğal bir ışık bırakıyor.


Sephora Gözenek Temizleyici Maske: Bu ay yeni keşfim olan ve en sevdiğim cilt ürünü Sephora'nın gözenek temizleyici maskesi oldu. İlk kullanımdan itibaren cildimde gözle görünür bir fark yaratan bu maskeyi gözenek sorunu olan herkese öneririm :) Detaylı incelemesi için de tıklayabilirsiniz!

Zara Floral Parfüm: Aralık ayında satın aldığım bu parfüm ay boyunca kullandığım tek parfüm oldu. Fresh ve çiçeksi kokusu ile beni kendine aşık eden ve asla baymayan bir parfüm. Kalıcılığı konusunda bir iddiam olmayacak elbette ancak kokusu kesinlikle çok güzel :)


Tangle Teezer: Yaklaşık birkaç ay önce tanıştığım bu tarak, gerçekten beklentimin üstünde performans gösterdi. Aylarca bir tarak için yapılan bu övgülerin abartıldığını düşünüyordum. Ama ürünle tanıştıktan sonra gerçekten de abartı olmadığını gördüm. Tüm ay boyunca yanımdan ayırmadım çünkü; saçlarımın en karışık olduğu anda bile tek bir hareketle karışıklığını açtı. Özellikle kıvırcık ve karışık saçlara sahip olanlara en güzel önerimdir. Eminim pişman olmayacaksınız! :)


Bu ay en sevdiğim kitap Begüm Başoğlu ve Ege Erim'in yazarları olduğu Sade kitabı oldu. Uzun zamandır hayatımı sadeleştirmek ve sakinleştirmek için bir şeyler okumaya ihtiyacım vardı. Tam da bu arayışlar içerisindeyken Sade'yle tanıştım. Neredeyse bir solukta okudum ve hemen evimdeki temizliklere başladım. Şimdi ise sadeleşme olgusunu kademe kademe hayatıma sokmaya ve sindirmeye çalışıyorum. Bu evreleri de sizlerle ayrı bir yazıda paylaşacağım.

Bu ay favorim olan müzikler ise: Aralık ayında keşfettiğim müthiş grup olan Oscar and the Wolf'un Prices ve You're Mine şarkıları, Coldplay'in yeni albümünden Adventure of a lifetime, Naughty Boy ft. Beyonce Runnin', Grace'in You don't own me şarkısı ve tabii ki abimin düzenlemesini yaptığı House tarzı müzikler :) (Keşfetmek için tıklayın!)

Ocak ayında en çok kullandığım aksesuarlar çanta ponponları oldu. Utanmasam ben bunlardan bir koleksiyon yapacağım, o kadar çok seviyorum kendilerini yani :)


Umarım yazımı beğenmişsinizdir. Sorularınızı ve yorumlarınızı aşağıdaki yorum kutucuğuna bırakırsanız çok sevinirim.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sevgiyle kalın. Follow the white rabbit!


Selin Türkol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Instagram