Güne Etkili Başlamak İçin 5 Alışkanlık / 5 Daily Habits To Start Effective Day

Herkese merhabalar!
Bugün size biraz motivasyonel bir yazı yazmak istedim. Sonucunda da aklıma sizin için, hayatınızı güzelleştirebilecek birkaç öneri vermek geldi. Elbette ki hiçbirimizin hayatları birbirine benzemiyor ancak ufak dokunuşlarla ve birkaç edinilebilecek alışkanlıkla şikayetçi olduğumuz hayatlarımız bir nebze değişebilir bence :) Şimdi nelerden bahsettiğimi anlamak için hazırsanız başlayalım!

GÜNE ERKEN BAŞLAYIN!
Evet, her sabah erkenden uyanmak kulağa hiç güzel gelmiyor biliyorum :) Özellikle benim gibi ikinci öğretimde okuyan bir öğrenciyseniz ve güne genellikle öğleden sonra başlayanlardansanız erken kalkmak bir işkence haline gelir. Ancak son 1 yılda benim de alışkanlıklarımda büyük değişiklikler oldu. Bu durum biraz zorunlukların bir getirisi olsa da haftanın neredeyse her günü erkenden uyanmak durumunda kalıyorum. Bu iş ilk başlarda benim için gerçekten bir işkenceydi ancak sonrasında bünyem bu duruma alıştığında kendiliğimden erken kalkmaya başladım. Şunu farkettim ki sabah bir iş için ya da bir ders için erken kalkmak olsun önceki geceden uykunuzu gerçekten aldıysanız insanı çok zinde ve motive hissettiriyor. Ne demiş atalarımız ''Erken kalkan yol alır.'' Gerçekten de son 1 yılımda kendimde bunu hissettim. Erken kalktığımda gün içinde işlerimi yayarak daha çabuk bitirebiliyorum, üstelik geceleri de yarasa gibi ortalıklarda gezemiyorum çünkü saat 00:00 olduğu an uyuyakalıyorum :) Erken kalkmanın işlerinizi zamana yayarak yoluna koymada gerçekten çok büyük etkisi var!


GÜNE ENERJİK BAŞLAMAK İÇİN BİR BARDAK KAHVE İÇİN!
Erken kalktığınız günlerde kendinize bir iyilik yapın ve güne zinde başlamak -daha doğrusu ayılmak :)- için bir bardak kahve hazırlayın. Kafeinin insan vücudundaki etkisi asla yadsınamaz bu yüzden evden çıktığınızda bile uyurgezer gibi olanlardansanız her sabah bir bardak kahve ya da kahve sevmeyenlere bir bardak çay öneriyorum :)


GÜNÜNÜZÜ PLANLAYIN!
Planlı yaşamayı sevin ya da sevmeyin ancak yıl içerisinde mutlaka kendinize bir ajanda edinin. Gün içinde yapacaklarınızı maddeler halinde bir ajandaya yazmak, hem o gün içindeki önemli işlerinizi size unutturmayacak hem de zamanınızı iyi planlayabilmenize yarayacaktır. Hem yazmak iyidir, belki de ajandanıza her gün sizi mutlu edecek küçük notlar yazabilir ve gün içinde kontrollerinizi yaparken ''günün mottosunu'' gördüğünüzde size küçük tebessümler verebilir kim bilir :)


KATİYEN ERKEN UYANAMIYORSANIZ, AYILMAK İÇİN OYNAK BİR ŞARKI SEÇİN!
Gerçekten! Bunun etkisini yıllardır deneyimleyen biri olarak, sabahları erken saatlerde tam da hayata küsmüşken en sevdiğim şarkıyı ya da dans edebileceğim bir parçayı açtığımda daha rahat ayıldığımı ve daha mutlu hissettiğimi farkettim. Kesinlikle bir deneyin derim :)



TANIMADIĞINIZ İNSANLARA DA GÜNAYDIN DİYİN!
Güne daha iyi başlayabilmek için yukarıdaki işlemleri yapmanız belki de sizin için gerçekten faydalı olacaktır. Ancak insanlar, sosyal varlıklardır. Evden çıktığınız anda özellikle hafta içi inanılmaz yoğun bir tempoya ve iletişime ayak basıyoruz. Daha işe ya da okula varmadığınızda gevreğinizi aldığınız gevrekçiye, yolda göz göze geldiğiniz insanlara, iş yerinizde ya da okulunuzda çalışan görevlilere sıcak bir gülümseme ile günaydın dediğinizde eminim ki kendinizi daha mutlu ve sosyal hissedeceksinizdir. 

Yine söylemem gerekir ki, hepimizin hayatı elbette ki aynı değil. Bazı öneriler birilerinin hayatında gerçekten işe yararken diğerlerinin hayatında hiçbir anlam ifade etmeyebilir. Ben de her gün bir sevgi pıtırcığı gibi uyanmıyorum tabii ki. Herkes gibi benim de kendimi kötü hissettiğim sabahlar yok değil. Ancak hayatımda alışkanlık haline getirebildiğim bu birkaç maddeyi uygulayarak sabahlarımı daha çekilir hale getirebildiğimi düşünüyorum ve bunları da sizlerle paylaşmak istedim. 

Umarım bu yazım sizler için faydalı olmuştur. Yorumlarınızı ve sorularınızı aşağıdaki yorum kutucuğuna bırakırsanız çok sevinirim :)

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sevgiyle kalın. Follow the white rabbit!

Instagram: selininwonderlandtr
Facebook: www.facebook.com/selininwonderland
Snapchat: selinturkol

Selin Türkol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Instagram