Neden Bu Yazıyı Yazıyorum? / Why Am I Writing This Post?


Herkese merhabalar!
Her ne kadar şu sıralar içimden bir şeyler paylaşmak gelmese de -sebebi ülkemizin içinde olduğu vahim durum. Ankara'da yaşanan faciada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum.- bugün izleme imkanı bulduğum ve çok severek takip ettiğim Youtube'daki başkabirşey kanalının son içeriğinden biraz ilham aldım, oturdum düşündüm ve bilgisayarın başına geçtim. İlham aldığım kısım ise videonun giriş aşamasında bulunuyor. izlemek için tıklayabilirsiniz. 

Asıl soru şuradan başlıyor: Neden bu işi yapıyoruz? Neden blog yazıyoruz? Neden insanlara bir şeyler anlatmak, katmak için zamanımızı ayırıyoruz?

Her bloggerın ya da vloggerın bu sorulara yanıtı farklı olacaktır eminim ama bildiğim tek bir şey var ben bu işi çok severek yapıyorum. Bana -gerçekten- herhangi bir maddi katkısı olmamasına rağmen, burada bir şeyler anlatmak, sizleri bilgilendirmek, yeni şeyler hakkında fikir sunmak ve deneyimlerimi paylaşmak için araştırmalar, planlar yapıyor, yeni şeyler deniyorum. Sonra, yazmak bana çok ama çok iyi geliyor. Zaten küçüklüğümden beri günlük yazan bir insanım sevdiğim konuları burada sizlerle paylaşmak, sonrasında ise inanılmaz pozitif mesajlar almak, tavsiye ettiğim ürünleri deneyimleyip bana gelen geri dönüşlerini duymak ayrılan zamana da harcanan emeğe de değiyor doğrusu. Harcadığın bu kadar emek karşısında hiç mi negatif geri dönüş almıyorsun derseniz, elbette alıyorum. Bazen ortadaki emeğe saygı duymayan ve hayatı yalnızca ''copy-paste'' yapmaktan ibaret olan insanlar, öyle fena taşlıyorlar ki sanırsın kendileri atomu parçalamış :) İnsan kendini bildiği zaman, hayatında yaptıklarından zevk aldığı zaman ve bir içerik ürettiği zaman inanılmaz bir haz duyuyor. Bu yüzden gelen negatif eleştiriler de çantaya eklenecek ve ders çıkarılabilecek bir türe dönüştürülüyor.

Benim için bir ders kapsamında başlayan bu mecra artık tamamen hayatımın bir parçası olmuş durumda. Size daha kaliteli içerik sunabilmek için sürekli kendimi geliştirmek, bir kademe yukarı çıkarmak çabası içerisindeyim. Kimileri blog ortamı öldü yerini görsel mecralarda Youtube kanalları aldı diyor. Ancak yazmayı seven bir insan için biraz ters düşünüyor olmalılar. Evet Youtube kanalları son zamanlarda oldukça popüler ancak bir bloga yazı yazmak emek ister, bir kere kamera karşısında konuşmak gibi değil ki kalemin güçlü olacak, imla kurallarına harfi harfine dikkat etmek zorundasın çünkü burası yerli ve yabancı hedef kitlelerin buluşma noktası. Elbette ki benim de takip ettiğim birçok Youtube kanalı var. Her birine de saygı duyuyorum ve harcadıkları emeği de alkışlıyorum. Benim için içerik paylaşımının babası bloglardır. Ayrıca blogların da, vlogların da püf noktası özgün içerik paylaşımı. Evet şu an çevrenizde görebileceğiniz 5 insandan belki de 3'ünün bir blogu vardır ama acaba kaç tanesi özgün içerik paylaşımı yapabiliyordur? Bunu ayırt edebildiğinize eminim :)

Neden şu an bu yazıyı yazıyorum, neden şu an siz bu sayfayı okuyorsunuz sorularını netleştirdim sanırım. Buraya kadar sabırla okuduğunuz, tüm desteğiniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız! :)

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sevgiyle kalın. Follow the white rabbit!

Instagram: selininwonderlandtr
Facebook: www.facebook.com/selininwonderland
Snapchat: selinturkol


Selin Türkol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Instagram