Bugün Bizim Günümüz, 8 Mart! / Today Is Our Day, 8th March!


Herkese merhaba!
Bugün gerçekten özel bir gün. En azından kendimizi en özel hissedeceğimiz günlerden biri olmalı.
Evet, kadınları sadece bir güne sığdırmak asla mümkün olamaz ama bugün hakkında görüşlerimi belli etmezsem olmazdı. Gelelim günümüzün anlam ve önemine: Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Günümüzde ne yazık ki yaşadığımız tüm bu kadına yönelik şiddete, baskıya, tacize, ön yargıya rağmen kadın olmak çok güzel ve özel! Tüm zorluklarına rağmen kadının içinde barındırdığı kocaman dünyaları yalnızca hem cinsleri anlayabiliyor ve görebiliyor. Keşke yalnızca bizleri hemcinslerimiz anlamasaydı dediğimiz zamanlar çoğunlukta tabii ki!

Kadın olmak, hayatın birçok evresinde zorluğunu da beraberinde getiriyor. İş hayatında, eş hayatında, anne olduğunda ve hatta bu dünyada başarılı bir kadın olduğunda hayatın gerçekten zor! En başta okul yaşın geldiğinde başlıyor zorluklar. Şanslıysan okula gidebiliyorsun ancak ülkemizde hala okuma yaşına gelmiş, okulda ders görmesi gereken kızlarımızın birçoğu erken yaşta evlendiriliyor. Ne yazık, ne acıdır ki durum böyle olunca insan bir düşünüyor: Kim bilir kaç kızımız başarılı, kendini gerçekleştiren ve gelecekte kendi ayakları üzerine durabilen kadınlar olabilecekken bu şansı kaybediyorlar. Ben çok şükür ki şanslı olanlardanım. Ailemde nesillerden beri kadınlar okuyor ve en büyük rol modelim de hep canım annem olmuştur. Onun gibi bir anne, bir eş, bir evlat ve ayakları üstünde durabilen başarılı bir kadın olabildiğimde kendimi gerçekleştirmiş olacağım. Bugün bu noktalara gelebildiysem senin sayende annecim! :)

Kadınlar sevilmek, sayılmak içindir. Kadınlar, bir ülkenin geleceğidir. Kadınlar, hayatın her parçasında önemli ve güçlü bir figürdür. Kadınlar, bazen pamuk gibi yumuşacık, bazen de dağ gibi heybetlidir ve güçlüdür. Hayatının her anında kendinin farkında olan ve bu dünyaya bir iz bırakan tüm kadınların kadınlar günü kutlu olsun!

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sevgiyle kalın. Follow the white rabbit!

Selin Türkol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Instagram