Daha Verimli Olmak İçin Çalışma Masası Düzeni Önerileri / Work-Desk Setup Tips To Be More Efficent

Herkese merhabalar!
Bir süredir gerek Anneannemi kaybetmenin üzüntüsünden gerekse ülkemizde yaşanan üzücü olaylardan dolayı bir yazı yayınlayamıyordum. Açıkçası uzun bir süre de yazmak içimden gelmemişti ancak üzerimdeki bu kasvetli havayı ortadan kaldırabilmek için içerik üretmemin ve bunu sizinle paylaşmamın gerçekten işe yarayacağını düşündüm. Lafı uzatmadan konuya girmek istiyorum:
Sizlere bu yazımda daha verimli çalışmalar ortaya koyabilmeniz için çalışma masalarınızda yapabileceğiniz ufak değişiklikler ve öneriler sunacağım. Haydi başlayalım!

1. ÇALIŞMA MASANIZI ODANIZIN/OFİSİNİZİN EN IŞIK ALAN YERİNE KOYUN.
İçinde çalışacağınız ortamlar verimli iş ortaya koyabilmek için en önemli noktadır. Bu yüzden çalışma masanızı evinizde en ışık alan, en ferah ortama koymanız sizler için çalışmaya teşvik yaratacaktır. Bu husus ofisinizde çok mümkün olmayabilir, o zaman da bulunduğunuz ortamı kendinize uygun düzenlemeli ve daha çalışılabilir bir ortam yaratmalısınız.




2. ÇALIŞMA MASANIZA SİZİ MOTİVE EDİCİ NOTLAR BIRAKIN.
Gün boyu çalışmak elbette ki hepimiz için çok sıkıcı oluyor. Ancak gerek ders çalışırken gerekse bir işi bitirirken karşınızda sizi motive edici yazılar ve sözler görmek son derece motivasyon arttırıcı olacaktır.



3. HER ŞEYİ GRUPLARA AYIRIN.
İş esnasında ya da ders çalışırken ihtiyacınız olabilecek şeyleri önceden benzer gruplara ayırdığınız ve dosyaladığınızda bilgilere ulaşmak daha kolay olacaktır ve bu süreçte sizi yoracak ekstra yükten kurtulmuş olursunuz!



4. KENDİ ZEVKİNİZE GÖRE DÖŞEYİN.
Çalışma masaları günümüzün çoğunluğunu geçirdiğimiz yerlerdir. Bu yüzden gün boyu bizi rahatsız etmeyecek parçaları, renkleri, eşyaları burada barındırmalısınız. Mesela bunlar; kokusunu sevdiğiniz bir mum, sizin için hatırası olan bir nesne, ya da mutlu bir anın fotoğrafı olabilir. Sizi gördüğünüz an gülümsetecek, mutlu şeyleri de eklemeyi unutmayın! :)



5. GÜNÜN PLANINI ÖNÜNÜZDE HAZIR TUTUN.
Zamanı etkili kullanabilmek için plan yapmak çok önemli. Bu yüzden gün içinde halledilmesi gereken işlerin öncelik sırasına göre hazırladığınız planınızı gün içinde kontrol etmek için masanızda bulundurmanız şart. Bu işi daha eğlenceli hale getirmek için mutlaka renkli kalemler ve not kağıtları kullanmaya çalışın. Üzerinizde çalışacağınız işler için faydasını göreceksiniz! :)



6. GÜN İÇİNDE İHTİYACINIZ OLABİLECEK ŞEYLERİ MASANIZDA BULUNDURUN.
Bir işi bitirmek için ya da önemli bir dersi çalışmak için çalışma masanıza oturduğunuzda her ihtiyaçta konsantrasyonunuzun bölünmemesi için bir su, çay, kahve termosunuzu ve atıştırmalık bir şeyleri ya da sıktığınız anda modunuzu değiştirebilecek bir parfümü masanızda bulundurabilirsiniz.

7. DAĞITIN AMA TOPLAMASINI DA BİLİN.
Hala dağınık insanların zeki olduğunu savunanlarımız olduğunu ve dağınıklığın arkasına da böyle sığınanları biliyoruz :) Ancak işlerin sağlıklı yürümesi ve sizi çileden çıkarmadan elinizi attığınız gibi aradıklarınızı bulmanız için masanızı dağıttıktan sonra düzenli bir şekilde toplamanız ve ertesi güne daha motive edici şekilde işe başlamanız için düzen önemli.


Çalışma masanızı düzenlerken daha fazla ilham almak için tıklayın!

Umarım bu yazım sizler için faydalı olmuştur. Sorularınızı ve yorumlarınızı aşağıdaki yorum kutucuğuna yorum olarak bırakırsanız çok sevinirim!


Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sevgiyle kalın! Follow the white rabbit!

Selin Türkol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Instagram