La Roche Posay Effaclar Duo (+) Incelemesi / La Roche Posay Effaclar Duo (+) Review

Herkese merhaba!
Bugünkü yazımda başlıktan da anlaşılacağı üzere sizler için La Roche Posay markasının Effaclar Duo + ürününün incelemesini yapıyor olacağım. Yazının devamını merak ediyorsanız okumaya devam edin! :)

Ürünü yaklaşık 1,5 aydır kullanıyorum. İncelemem için de yeterli bir süre olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu 1,5 ay süresince ürünle ilgili hiçbir yan etki yaşamadım. Normalde benim cildim bu tarz kremlere, jellere karşı biraz hassastır ve çabuk reaksiyon göstererek yüzümü sivilceye boğar. Effaclar Dua + 'a da bu yüzden oldukça ön yargılı yaklaşmıştım. Sonrasında yüzümde yarattığı iyileştirmeleri gördükçe keyifle kullanmaya devam ettim. 

Ürünün tüketicilere vaat ettikleri şu şekilde:
  • Cilt bozukluklarını azaltma,
  • Akne lekelerini düzeltme,
  • Gözenekleri küçültme.

Benim ürünle tanışma kararım bir süredir cildimde devam eden, çok fazla olmasa da makyajsızken gözüme hoş gelmeyen akne izleri ve gözenek sorunlarıydı. Bunun için tabii ki ilk olarak dermatoloğuma danıştım. Dermatoloğum da bana öncelikle lekeleri temizlemek amacıyla isotrexin soyucu jel verdi. 15 gün kadar bu jeli kullanıp gözle görülür sonuçlara ulaştım. Sonrasında da yine kendisinin önerisiyle birlikte La Roche Posay'in bu müthiş jeliyle tanıştım! 

Ürünü kullandığım ilk 5 gün ciltteki yağ dokusunu düzenlemek amacıyla yüzümde bir miktar sivilce kustu. Ancak bu etkiyi de yorumlardan okuduğum için ürünü kullanmayı bırakmadım. Sabah ve gece yatmadan temizlediğim yüzüme Effaclar duo + 'ı uyguladım. 1,5 ay boyunca isotrexin jelle birlikte kullanımda sivilce izlerimin gözle görünür biçimde azaldığına ve yeni sivilcelerde hiç iz oluşmadığını gözlemledim. Hal böyle olunca gerçekten Effeclar duo + 'dan ilk isteğim olan akne lekeleri problemini halletmesiyle birlikte oldukça memnun kaldım.


Bu durumlara ekstra olarak ürün gerçekten harika bir makyaj bazı ve nemlendirici! Makyaj yapmadan jeli yüzüme ince bir tabaka halinde uyguladığımda gözeneklerimi küçülttüğünü fark ettim. Hem de öyle kısa süreli makyajlıyken değil, uzun vadede cildimdeki pürüzleri ve gözenekleri ortadan kaldırdı diyebilirim! Makyajdan önce uyguladığımda ise gün boyunca yağlanma karşı bir etki sağladı ve güzel bir şekilde cildimi neme doyurdu.

Tüm bu durumlar sonucunda diyebilirim ki: Gerçekten benimkine benzer cilt sorunlarına sahip olanlar bu ürüne bir şans verip deneyebilir. Benim cilt bakım ürünlerinde çok önem verdiğim konulardan biri olan doğallık unsurunda ise Effacalar duo +, paraben içermediği ve nikel testine tabii tutulduğu için (yani nikel alerjisi olan kişiler de bu ürünü kullanabilir.) kesinlikle kalbimi kazandı!


Effacalar duo + 40 ml bir tüpe sahip. Büyük eczanelerden, dermokozmetik sitelerinden ürüne ve güncel fiyatına ulaşabilirsiniz.

Belirtmeliyim ki cilt problemleri kişiye özeldir. Burada bana gerçekten faydalı geleni sizinle paylaştığım bir ürün, sizin cildinizde farklı problemler doğurabilir. Bu nedenle ürünü kullanmadan önce bir dermatoloğa danışmanız ve cildinize uygunluğunu onaylatmanız şiddetle tavsiye edilir.

Umarım yazım sizler için faydalı olmuştur. Sorularınızı ve yorumlarınızı aşağıdaki yorum kutucuğuna bırakırsanız çok sevinirim.


Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sevgiyle kalın. Follow the white rabbit!

Selin Türkol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Instagram