BFF TAG! | En Yakın Arkadaşımla Birbirimizle Ilgili Eğlenceli Soruları Cevapladık!

Herkese merhaba!
Bugünkü yazımda sizlerle en yakın arkadaşım Burcu'yla birbirimize cevapladığımız ''özel'' sorular paylaşacağım. Biz cevaplarken çok eğlendik, umarım siz de okurken eğlenirsiniz! Haydi başlayalım!

1. KAÇ YILDIR ARKADAŞSINIZ?
B: 9. yılımıza girdik.

S: 9.

Yıl 2012
2. NE ZAMAN ve NASIL TANIŞTINIZ?
B: Lisede tanıştık. İkimizde grafik ve fotoğrafçılık bölümündeydik. Eğilimlerimiz ve ortak yönlerimiz bizi zaten buluşturmuştu yani. Selin okula zaten yakın bir arkadaşıyla gelmişti. Buna rağmen yakınlaşmamız çok da uzun sürmedi.

S: Her şey lise 1. sınıfta başlamıştı...

3. BİRBİRİNİZE TAKTIĞINIZ BİR LAKAP YA DA NICKNAME VAR MI? BİRBİRİNİZE NASIL SESLENİRSİNİZ?
B: Lakaplar yakın arkadaşlıkların olmazsa olmazıdır. Ben ona selo ya da selosu derim genelde. Bunun anısı çok eski; liseden kalma. Genelde kank, kenkstar, kekes diye sesleniriz/whatsappte böyle yazışırız.

S: Kank, keke, kenksta gibi türetilmiş lakaplarımız vardır. Kanki lafını da bir tek birbirimize kullandığımız için özel olarak nitelendiririz :D


4. BİRLİKTE EN ÇOK EĞLENDİĞİNİZ AN NEDİR?
B: Birlikte eğlendiğimiz an sayısı çok fazla. İlk aklıma gelen bizim minik sırrımız takip dansımız. Sürekli bunu yapıyorduk ve inanılmaz eğleniyorduk. Yılbaşlarına beraber girmek isteyip giremediğimiz zamanlar Skype yapardık o zamanlar Messenger vardı; gülmekten konuşamıyorduk asla. Ülkü diye şahsına münhasır bir hocamız vardı. Sanat galerisi için bir broşür hazırlıyorduk. Benim bilgisayarımın mouseu yoktu okulda kullandığımız bilgisayarlarda Mac'ti. Evde devam edebilmek için mouseu ödünç istedim ve karşılığında hocam: “geri getirmezsen şerefsizsin dedi.” Biz o an hem utançtan yerin dibine girdik hem de kahkahalarımızla tüm sınıf inledi. Bir ara biz devamlı tavuk pilav yiyorduk ve doğum günümde onun üstüne mum koyup bana sürpriz yapmıştı. En ilginç mum üflememi gerçekleştirmiştim. Hep küçük serserilikler yapardık. Bu da bizim serseri serbest stilimiz diyebiliriz.

S: Takip dansımız tabi ki! Boş derslerde sıkça yaptığımız bir aktiviteydi kendisi. Sonra birlikte Ajda Pekkan şarkıları söylerdik -özellikle ''Oyalama beni''- bağıra bağıra. Bir de benim Rafet El Roman-Seni Seviyorum taklidim var ona baya gülüyorduk.

5. BİRLİKTE YAŞADIĞINIZ EN KOMİK AN NEDİR?
B: Hahahaha bunu kesinlikle biliyorum. Sene 2008 İngilizce dersindeyiz. Biricik Çetin hocamızın dersinde Selin’le yan yana sıralarda oturuyorduk el ele tutuşmuş ellerimizi de sallıyoruz. Hoca bizi görünce çok şaşırmıştı biz çok utanmıştık ama çok komikti. Hafızamızdan asla silinemeyecek bir anı oldu. 

S: İngilizce dersinde Çetin hoca bizi el ele görünce ''Kızım iyi misiniz?'' diye sorduğu an unutulmaz en komik anımız herhalde. Bir de öğle aralarında okuldan kaçarken, yeşillikler arasından geçerken ''Burası Survivor, burdan kaçış yok'' diye bağırdığımız an. 

6. BİRBİRİNİZE EN ÇOK NE YAPARSANIZ MUTLU OLACAĞINIZI DÜŞÜNÜRSÜNÜZ?
B: Selin’i tanıdığım için bir çok şeyle mutlu olabileceğini biliyorum. Küçük bir fil peluşu bile onu çok mutlu eder. Doğum günü sürprizleri onu çok mutlu eder. Ve kozmetik hediyelerini ekleyebilirim.

S: Burcu tam bir zürafa hastası, onu çok mutlu eder ama yıllardır zürafanın her çeşit eşyasını almışımdır herhalde bu yüzden bunu tükettik hahahaahah. Genelde ne alırsam ya da ne yaparsam yapayım ona yanında küçük notlar yazarım ve o da yıllarca onları saklar. En özel ve en mutlu edenlerden biri bu notlar sanırım. 

7. BİRBİRİNİZDE EN SEVDİĞİNİZ ÖZELLİK NEDİR?
B: Selin’i tanıdığımdan beri gördüğüm şey hırsı ve azmi. Onu bu yönden çok takdir ediyorum. Bir şeyleri başarmak için bu ikisi gerçekten çok önemli. Dip not düşmeden yapamayacağım. Şampuanımı bile değiştirsem fark eder. Bu diyalog sadece onunla aramda geçen bir şey ve bir nüans.

S: Burcu ben o an ne yaşarsam yaşayayım bunu gözlerimden anlayabiliyor. Bence iki yakın arkadaş arasındaki en özel şey bunu hissedebilmek. Bir şeye üzülüp onu aradığım an hemen koşar gelir en çok bu fedakar özelliğine bayılıyorum. Bir de bazen sakin sakin konuşmaları vardır. Tartışma anında bile bu sakinliğiyle karşıdaki kişiyi çıldırtma potansiyeli mevcut. Dobra dobra konuşur insanı şok eder valla bu özelliğini de çok seviyorum.

8. BİRBİRİNİZİN EN SEVMEDİĞİNİZ ÖZELLİĞİ NEDİR?
B: Mızmız olması sanırım. O her şey istediği gibi olsun ister ve olmayınca çok söylenir.

S: Burcu, birine kızdı mı tam kızar. Kızınca da aklına ne gelirse söyler. Bu haliyle biraz telkine ihtiyacı oluyor ama aramızda hallediyoruz :))

9. ARANIZDA EN ANLAŞAMADIĞINIZ KONU YA DA FARKLILIK NEDİR?
B: Olması gerektiği gibi biz de tartışıyoruz Selin’le. Ortak yönlerimiz fazla olabilir ama iki farklı karakteriz. Anlaşamamazlıklarımız hiç çok büyük şeyler olmadı. Lisede aynı çantayı beğenip sen alacaksın ben alacağım gibi bir tartışmamız olmuştu. Şu an bunu gülerek hatırlıyoruz. O en çok aradığında ulaşamamasına kızar. Telefonumun sesi ya kısık ya da çantamda olduğu için duyamıyorum genelde. İkimizin de hassas zamanları olur ve yanlış anlaşılmalardan dolayı tartışırız. Bu en fazla 4 saat sürer ama kesinlikle uzamaz. 

S: Genelde aradığımda ulaşamam kendisine ve bu duruma oldukça söylenirim. Hem biz tartışsak bile barışmamız 4 saat bile sürmüyor, birbirimizi gördüğümüzde önce bir gülme alıyor sonra geçiyor gerginlik anı.

10. BİRBİRİNİZİ TEK BİR KELİMEYLE TANIMLAYACAK OLSAYDINIZ BU NE OLURDU?
B: “Azim” sanırım. Selin bir şeyi gerçekten istediğinde onu başarmak için elinden geleni yapıyor. 

S: ''Güzellik''. Burcu tek kelimeyle hem içi hem de dışı güzellik doludur çünkü <3 Bir de ''Starbucks'' var. Ne zaman dedikodu gereksinimi duysak artık evimiz gibi olan Starbucks'a gideriz ahahahaha.


11. BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEDİĞİNİZ BİR HAYALİNİZ VAR MI?
B: Onun ilerideki Youtube kanalına konuk bff olarak katılmam ve öyle bir video çekmemiz. Beraber yurt dışında gezmek bir de. 

S: Gelecekler ilgili her planımızda birbirimizi yanımızda görüyoruz elbette. Yurt dışı planları vs. gibi. Mesela bir gün evleneceğim zaman baş nedimem ve şahidim o olacak. Büyük sorumluluk yükleyeceğim üzerine o günler gelince :))


Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sevgiyle kalın. Follow the white rabbit!

Selin Türkol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Instagram