Saçlarıma Nasıl Şekil Veriyorum? / How Do I Styling My Hair?

Herkese merhaba!
Bir süredir sınavlarım dolayısıyla yaşadığım yoğunluktan bloga yeni yazı gelmiyordu. Sınavlarımın bitişiyle uzun zamandır aklımda olan yazıyı burada sizinle paylaşmak istedim.

Saçlarımı yaklaşık 1,5-2 ay önce kestirmiştim. Saçlarımı kestirdikten sonra açıkçası şekil vermek benim için daha kolay hale geldi. Artık duştan çıktıktan sonra çok kısa bir zamanda saçlarıma hem hacim hem de kolay bir şekil verebiliyorum. Şimdi bunların adımlarını sizlerle tek tek paylaşacağım. Haydi başlayalım!

1. TONY&GUY MOISTURISING SHINE SPRAY
Duştan çıktıktan sonra ilk adım olarak ıslak saçlarımın nemini iyice havluyla aldıktan sonra Tony&Guy'ın bu çok sevdiğim saça parlaklık veren spreyini saçlarıma uyguluyorum. Bu adımdan sonra saçlarımı Tangle Teezer'ım ile kolay bir şekilde tarıyorum.

2. URBAN CARE ELASTIC CURL MOUSSE
Çok yakın bir zamanda keşfettiğim bu bukle belirginleştirici köpük gerçekten bir hayat kurtarıcı! Artı olarak içerisinde keratin complex'i de bulunuyor ve saçlarınızı ısıdan koruyor. Saçlarımın nemini iyice aldıktan sonra şişeyi çalkalayıp, köpüğü avucumda ısıtıyorum. Sonrasında saçlarımın uçlarından itibaren eşit bir şekilde tüm saçlarıma yediriyorum. 


3. TONY&GUY SEA SALT SPRAY
Havaların ısınmasıyla artık saçlarımı doğal olarak kurumaya bırakabildiğimden en sevdiğim adım deniz tuzu spreyini uyguladığım adım oluyor. Kışın bunu uygulayıp saçımı kurutma makinesi ile kuruttuğumda doğal kurumayla aynı etkiyi vermediğini fark ettim. Bu yüzden bu spreyi en çok bahar ve yaz aylarında kullanmayı seviyorum! Bu deniz tuzu spreyi saçlarımın doğal dalgasının daha kalıcı olmasını sağlıyor. 


Bonus olarak ise, saçlarınız benim gibi hafif dalgalıysa buklelerin daha kalıcı olmasını sağlamak için vigo kullanabilirsiniz. Bunu da kurutma makinenizin soğuk hava kısmını kullanarak yaparsanız artı olarak saçlarınız daha fazla parlaklık verecektir!


Flaşlı çekim/Normal çekim 

Umarım bu yazım sizler için faydalı olmuştur. Sorularınızı ve yorumlarınızı aşağıdaki yorum kutucuğuna bırakırsanız çok sevinirim!


Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sevgiyle kalın. Follow the white rabbit!

Selin Türkol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Instagram