Üniversite Yurduna Götürülmesi Gerekenler Nelerdir?

Herkese merhaba!
Geçen günlerde Snapchat üzerinden sizin istekleriniz doğrultusunda üniversite yurduna götürülmesi gerekenlerle ilgili bir konuşma gerçekleştirmiştik. Ben de o gün konuştuklarımı şimdi burada da yazıya dökmek istedim ki sizler de rahatça not alabilin. Öyleyse başlayalım! :)

Yurda götürülmesi gerekenleri 2 kısıma ayırmıştık. Aslından pek bir fark yok ancak küçük detaylar için yurtları devlet ve özel yurtlar olmak üzere 2 kısımda incelemiştik. Burada bahsedeceklerim de daha çok KYK yurtlarına götürüleceklerle ilgili olacak. 

Madde 1. Dolap Düzenleyiciler: Tahmin edebileceğiniz gibi yurtlardaki dolaplar oldukça küçük ve sığması zor bir alan oluyor. Bu nedenle dolabınızı düzenli ve etkili kullanabilmek için yanınızda mutlaka böyle çok cepli bir dolap düzenleyicisi götürmelisiniz.

Madde 2. Nevresim Takımları: Yurtlarda elbette ki sizlere özel nevresim takımları veriliyor ya da temizleniyor ancak benim gibi daha önceden kullanılmış nevresimde yatmayı sevmeyenler yanında mutlaka bir tane kullanılmak üzere bir tane de yedek olmak üzere nevresim takımları getirmeli.

Madde 3. Terlikler: Yurtlarda doğal olarak gün boyu ayakkabıyla dolaşılmak zorunda kalıyor. Bu da uzun süreçte rahatsız edici bir durum olabilir dolayısıyla bir tane odanızda bir tane de lavabolarda kullanılmak üzere yanınızda terlik getirmelisiniz. :)

Madde 3. Küçük Hurçlar: Bildiğiniz gibi annelerimiz büyük yükleri saklamak için eşyaları dolaplarda hurçlar içine koyarlar. Aynı mantık ile hem dolabınızı düzenli tutabilmek hem de evden yurda, yurttan eve taşınırken kolaylık sağlaması açısından bu küçük hurçlardan edinmek sizler için faydalı olabilir.

Madde 4. Kişisel Bakım Eşyaları: Bu madde buraya yazmak sizlere biraz saçma gelebilir ancak akılda bulundurmakta fayda var diye düşünüyorum :) Yurtlarda sizlere kişisel olarak bir şampuan, bir saç kremi falan verilmediği için kişisel bakım ürünlerinizi mutlaka yanınızda götürün.

Madde 5. Tuvalet Kağıtları: Evet! Biraz komik bir madde olabilir ancak akılda bulunması gereken en önemli maddelerden biridir bence :) Özellikle devlet yurtlarından odanızda mutlaka bulundurmanız gereken eşyalardan biri tuvalet kağıtları çünkü çok fazla kişiyle bir arada yaşadığınız için elbette ki bunu yetiştirmek zor :) Ancak bu durum özel yurtlar için geçerli değil. Yani yanınızda mutlaka tuvalet kağıdı bulundurun diye bir zorunluluk yok çünkü özel yurtlarda tuvalet kağıtlarını kendileri sağlıyorlarmış :)

Madde 6. Temizlik Ürünleri: Yine özellikle devlet yurtlarına gidecekler için en önemli şeylerden biri toplu yaşam alanlarında kullanılmak üzere temizlik ürünleri bence. Oldukça titiz bir insansanız eğer mutlaka odanızda bir çamaşır suyu bulundurun. Bir de çamaşırlarınızı yıkamanız için deterjan ve yumuşatıcınızı kendiniz temin etmeniz gerekli. Ya da şöyle de bir seçeneğiniz var oda arkadaşlarınızı ortak bir şekilde deterjanınızı ve yumuşatıcınızı temin edebilirsiniz. :)

Madde 7. İğne, İplik: Yurtlarda belki en gerekli olan şeylerden biri de makas, iğne ve iplik. İnsanın başına ne geleceği belli olmadığından kendi söküğünüzü dikmek zorundasınız :) Bu yüzden iğne, iplik gibi detayları kesinlikle atlamayın.

Madde 8. Havlular: Yurtlara giderken kullanacağınız her türlü havluyu kendiniz temin etmelisiniz. O yüzden yurda giderken kullanacağınız havluları önceden bavulunuza ekleyiniz.

Madde 9. Kıyafetler: Belki de aklınızı en çok karıştıran konulardan biri hangi kıyafetlerimi götüreceğim sorusudur. Bu ikilemi en çok yaşayanlar herhalde kızlardır :) Gönül ister ki bütün dolabımızı götürelim ancak bu mümkün olmuyor. Dolayısıyla mevsim geçişlerinde en çok giyebileceğiniz parçaları yanınızda götürmek önemli. Mutlaka bir spor ayakkabı ve sonbahar yaklaşırken mutlaka bir bot ya da çizme yanınızda götürün.

Madde 10. Oda Arkadaşlarına Saygı: Eğer gideceğiniz yurtta çok kişili bir odada kalacaksanız ve gece yatağınızda kitap okumak isterseniz mutlaka yanınızda bir okuma ışığı götürmelisiniz. Çünkü oda arkadaşlarınızın kaçta yatacağı hiç belli olmaz. Kimi saat 10'da uyur kimi 3'te bu nedenle birbirinize saygı duymanız ve iyi anlaşmanız önemli. Yine bu noktada müzik dinlerken kulaklık kullanmakta önemlidir. Elbette ki hepimiz telefonumuzun yanında kulaklığımız ile geziyoruz ancak yurda giderken bu da atlanmaması gereken bir konu bence :)

Eveet, bu konu ile bahsedeceklerim de artık bu kadar sanırım. Umarım bu yazım sizler için faydalı olmuştur. Sorularınızı ve yorumlarınızı aşağıdaki yorum kutucuğuna bırakırsanız çok sevinirim!

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, follow the white rabbit!


DAHA FAZLASI İÇİN:



Selin Türkol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Instagram