Yarıyıl Tatilini Nasıl Verimli Bir Şekilde Geçirebilirsin? / How Can You Spend Your Semester Holiday Efficiently?

Merhaba!
Bugünkü yazımda yarıyıl tatilinizi nasıl daha verimli bir şekilde geçirebileceğinizden bahsedeceğim.
Malum, tatiller hepimizin kendini süper hissettiği ve tüm zamanını dinlenmeye adadığı bir zaman dilimidir. Bu zamanda, dinlenirken aynı zamanda vaktinizi boşa harcamamanız için küçük önerilerde bulunmak istiyorum :) Bu önerilerin ne olduğunu merak ediyorsanız, yazıyı okumaya devam edin!

1. Sanatsal Aktivitelere Ağırlık Vermek.
Okul ya da iş süresince hep aklınızda olan fakat bir türlü gidemediğiniz o tiyatroya, operaya, baleye ve sergiye bu tatil süresi içerisinde mutlaka gidin! Çünkü; sanatsal faaliyetlere katılmak, insanın bakış açısını ve vizyonunu daha farklı bir seviyeye getirir. Böylece siz de tatilde hem keyif alabileceğiniz hem de kendi gelişiminize katkı sağlayabileceğiniz bir iş yapmış olursunuz. Öğrenciyseniz ve bilet fiyatları canınızı sıkıyorsa da ufak bir öneri vermek isterim: gitmek istediğiniz tiyatro oyunu, opera ya da bale gösterimleri için biletinizi gişeden öğrenci kartınızı göstererek alırsanız daha uygun fiyatlarla bu aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz.


2. Kitaplara Yoğunluk Vermek.
Okul ya da iş süresince okumaya fırsat bulamadığınız o kitaba mutlaka tatil süreci içinde başlayın! Hatta hedefiniz bir kitap değil, birden çok kitap okumak ve bitirmek olsun. Özellikle tatil zamanlarında dizi ve film izlemek çok tatlı geliyor, biliyorum. Fakat kütüphanemizin içine gömülmekte hiç fena fikir değil, değil mi? :)


3. Açık Hava Yürüyüşlerine Katılmak.
Gün içerisinde hareket halinde bulunmak şüphesiz ki bireyler olarak unutmamamız gereken bir durum. Spor salonlarına ayırabildiğimiz zamanın bir kısmını da açık hava yürüyüşlerine ayırmak bence insan sağlığı için çok önemli. Bu sebeple açık ve güneşli havalarda mutlaka 30 - 40 dk yürüyüş yapmak hem sizi dinlendirecek hem de kafanızın boşalmasına yardımcı olacaktır.


4. Sinemayı İhmal Etme!
Biliyorum, tatilde hele ki bu soğuklarda evde film izlemek daha cazip gelen bir seçenek. Fakat sinema koltuklarının da ayrı bir güzelliği yok mu? Bence sinemada izlenen filmin tadı ve anlamı bambaşka oluyor. Bu sebeple tatil süresince yeni vizyona giren filmleri sinemada izlemeni öneririm :)


5. Odanı Toparla / Temizle.
Ailenizle birlikte yaşıyorsanız eminim ki bu madde annenizi de çok sevindirecek :) Tatil süresince okul veya iş temposuyla toplamayı ve düzenlemeyi unuttuğunuz odanıza bir göz at derim.  Belki de kullanmadığınız, eski ve gereksiz gördüğünüz eşyaları bir kenara ayırma zamanı gelmiştir. Hala kullanılabilecek durumda olanları ihtiyacı olan kimselere bağışlayarak bir iyilikte bulunabilirsiniz. Böylece hem kendi odanızı temizleyip, yeni alanlar açmış olacaksınız hem de manevi tarafınıza katkıda bulunmuş olacaksınız :)


6.  Bu Zamana Kadar Başlamayı Cesaret Edemediğin O Şeye Başla!
Tatiller ve boş vakitler yeni bir şeylere başlamak için çok uygun zamanlardır. Mesela ne zamandır ilerlemek istediğiniz o yola girmeye cesaret edin. Belki de eğitiminiz ve kariyer gelişiminiz için faydalı olacak o kursa da tatil sürecinde başlayabilirsiniz. Ne olursa olsun, yapmak istediğiniz şeyin içinizde kalmaması ve daha da süresini ertelememek için şimdi harekete geçme zamanı :)


Umarım yazımı faydalı bulmuş ve keyifle okumuşsunuzdur. Yorumlarınızı ve görüşlerinizi aşağıdaki yorum kutusuna bekliyorum!

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sevgiyle kalın.

Selin Türkol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Instagram